Site icon Lillesand Seilforening

Ta fjorden tilbake

Byfjorden Lillesand

En felles markering sammen andre sjørelaterte foreninger for å fremme sikkerhet for de mykere brukere av skjærgården vår.

Vi legger ut fra bystranda i Lillesand sentrum, og vi ber dere om å møte opp i god tid og forberede utstyret deres. Vi seiler, padler, ror og svømmer i en samlet kortesje ut av havnebassenget, rundt gullholmen og tilbake. Husk vest!

Bakgrunn:
Den fantastiske skjærgården i Lillesand er i flittig bruk nå som sommeren kommer. Stadig flere mennesker skaffer seg båt, og båtene synes å bli større og raskere hvert år.

Gledelig er det også at vi har et yrende sjøsportliv i byen vår, hvor spesielt barn og unge kan utfolde seg og gjøre spennende og sunne aktiviteter på og i vann.

Vi har kajakkpadlere, kanopadlere, standuppadlere, brettseilere, jolleseilere, roere, dykkere, openwatersvømmere og snorklere, for ikke å snakke om de som rett og slett bedriver noe av det deiligste den sørlandske sommeren har å tilby; å bade!

Disse sistnevnte er hva vi kan kalle våre mykere brukere av skjærgården og de er svært utsatt ved uvettig båtbruk. Høy fart i smalere farvann, store hekkbølger og generelt uvettig kjøring kan være livsfarlig for disse.

Mange tør i dag ikke utfolde seg, eller la barna utfolde seg slik de egentlig ønsker av frykt for å bli kjørt ned av en båt.

Vi vil med dette ta et initiativ for å sette fokus på våre mykere brukere av skjærgården i Lillesand. Vi ønsker ikke å starte noen kamp mot andre brukere av sjøen, men oppfordre til sjøvett og til å dele på godene!

Exit mobile version