Red Rock Sailing team’s 3. stevnet i Norsk Seilsportsliga 2021

LSF- Red Rock sailing team var i hard konkurranse i Florø for muligheten til å kvalifisere seg til Champions league. For LSF stilte ungdommene Daniel, Wenche, Thomas og Aleksander.

Det ble dessverre ikke to dager med seiling. På lørdagen var det nesten vindstille hele dagen, men utpå ettermiddagen kom der litt vind, og de fikk til slutt gjennomført bare en av vanligvis seks seilaser med en 2. plass

– Dagen etterpå, ble det gjennomført 5 regattaer. Da blåste det veldig mye, med kast opp til 20 sekundmeter, og  med vind over land, ble et også enda mer kastete. Det gjorde forholdene veldig vanskelige for et ‘lett vekt’ team som LSF har.

Totalt sett fikk LSF-seilerne to førsteplasser, men fikk også en 5. plass.

Thomas:

– «Vi gjorde et par dumme feil, eller vi tok et far feil beslutninger litt for raskt, der i vindkasta, og vi hadde en krasj med en annen båt»

– Målet vårt er jo å kvalifisere oss til Champions league, og ende opp med en topp 3. Det hadde vært gøy, men her er 15 lag i serien, så vi har litt å bryne oss på.

En av seilerne er Wenche. Hun har seilt sammen med Thomas, Daniel og Alexander i flere år, men i de to siste åra, har hun studert i Oxford i England. Likevel stilte hun som mannskap i Florø som en av få jenter i seilsportsligaen (girl power!).

–» Heldigvis, jeg synes jo det er veldig gøy med seilsportligaen, så jeg måtte nesten delta. Det er langt å reise, men jeg er heldig som har foreldre som støtter».

– Da stiller du også i Moss?

– Ja, det er planen, kan Wenche fortelle. Sammen med det øvrige mannskapet, skal hun første helga i Moss delta i de siste regattaene i Seilsportligaen.

Lillesandslaget har muligheter til å oppnå en topp 3 plassering. Det er også et mål.

kilde:

/Gabriel Flørenæs

Comments are closed.