Lillesand Seilforening

Norges Seilforbunds koronavettregler for seilere oppdatering 30/05/20

Norges Seilforbunds smittevernsveileding for seiling (Les hele posten her)

Idrettens generelle veileder: «Smittevern for idrett» er den gjeldende hovedveilederen som «Smittevernsveiledning for seiling» er basert på. Den kan leses i sin helhet her.

De tre hovedprinsippene for å bremse smittespredning er:

1. Syke personer skal holde seg hjemme
  2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
  3. Holde minst 1 meters avstand og redusere kontakt mellom personer

Nedenstående retningslinjer gjelder for arrangementer og aktiviteter for seilforeninger og klasseklubber tilknyttet Norges Seilforbund:

DELTAGELSE I ARRANGEMENTER

1. Regattaer kan arrangeres i klasser for enmannsjoller, singlehanded-seiling i kjølbåter, samt for tomannsjoller for seilere under 20 år: Likeledes kan regattaer avholdes i doublehanded i storbåt der det er rom for å holde en meters avstand, og i klasser for personer fra samme husstand. I tillegg kan lokale kveldsarrangementer (ie – tirsdags -onsdagsseilas) med opptil 3 personer i kjølbåt arranges. For andre klasser kan det ikke arrangeres regattaer.
  2. Regattaer kan arrangeres for inntil 50 personer.
  3. Med inntil 50 personer menes deltakere, tilskuere, foresatte, søsken og andre som er tilstede uten å ha oppgaver knyttet til gjennomføringen av arrangementet. De som står for gjennomføringen av arrangementet, omfattes ikke i denne tellingen.
  4. Det tillates ikke aktiviteter som medfører større mobilitet og blanding av deltakere på tvers av geografiske områder.
  5. Arrangøren skal ha oversikt over alle deltagere og medarbeidere i arrangementet. Dette for å lette arbeidet med eventuell smittesporing.

DELTAGELSE PÅ TRENING

1. Trening kan arrangeres for de samme gruppene som kan seile regatta, pluss for inntil tre personer i alle typer kjølbåter.
  2. Treningsgrupper skal ikke overstige 20 personer. Er det flere enn 20 seilere som skal trene, skal det på forhånd være avtalt en oppdeling i flere treningsgrupper.

VEIEN VIDERE

Norges Seilforbund er i løpende dialog med ansvarlige myndigheter og Norges Idrettsforbund når det gjelder utviklingen og forståelsen av regler, veiledere og retningslinjer knyttet til smittefaren for Covid-19. Inntil videre gjelder ovenstående retningslinjer for seiling. Dersom det viser seg at retningslinjene ikke overholdes eller om det kommer innskjerpelser eller lettelser fra overordnede organer, kan denne veiledningen bli endret på kort varsel.

NSFs arbeider også løpende med å se på muligheter for å gjennomføre norgesmesterskap, norgescuper, seilsportsliga og andre større arrangementer i år.

Les mer i NIF’s veilederen og NIF’s generele retningslinjer

Exit mobile version