Red Rock Sailing team’s 3. stevnet i Norsk Seilsportsliga 2021

LSF- Red Rock sailing team var i hard konkurranse i Florø for muligheten til å kvalifisere seg til Champions league. For LSF stilte ungdommene Daniel, Wenche, Thomas og Aleksander.

Det ble dessverre ikke to dager med seiling. På lørdagen var det nesten vindstille hele dagen, men utpå ettermiddagen kom der litt vind, og de fikk til slutt gjennomført bare en av vanligvis seks seilaser med en 2. plass

– Dagen etterpå, ble det gjennomført 5 regattaer. Da blåste det veldig mye, med kast opp til 20 sekundmeter, og  med vind over land, ble et også enda mer kastete. Det gjorde forholdene veldig vanskelige for et ‘lett vekt’ team som LSF har.

Totalt sett fikk LSF-seilerne to førsteplasser, men fikk også en 5. plass.

Thomas:

– «Vi gjorde et par dumme feil, eller vi tok et far feil beslutninger litt for raskt, der i vindkasta, og vi hadde en krasj med en annen båt»

– Målet vårt er jo å kvalifisere oss til Champions league, og ende opp med en topp 3. Det hadde vært gøy, men her er 15 lag i serien, så vi har litt å bryne oss på.

En av seilerne er Wenche. Hun har seilt sammen med Thomas, Daniel og Alexander i flere år, men i de to siste åra, har hun studert i Oxford i England. Likevel stilte hun som mannskap i Florø som en av få jenter i seilsportsligaen (girl power!).

–» Heldigvis, jeg synes jo det er veldig gøy med seilsportligaen, så jeg måtte nesten delta. Det er langt å reise, men jeg er heldig som har foreldre som støtter».

– Da stiller du også i Moss?

– Ja, det er planen, kan Wenche fortelle. Sammen med det øvrige mannskapet, skal hun første helga i Moss delta i de siste regattaene i Seilsportligaen.

Lillesandslaget har muligheter til å oppnå en topp 3 plassering. Det er også et mål.

kilde:

/Gabriel Flørenæs

Red Rock Sailing team’s 2. stevnet i Norsk Seilsportsliga 2021

Denne gangen befant seilsportsliga seg i selveste Larvik-helgen 14 -15 August.

Etter en veldig suksessfull start på 1. stevene i Sandeford, var LSF-Red Rock Sailing team klar for å havne rundt de beste i Elite serien igjen. Også denne gangen var det juniorer som stilte; Lag kaptein Thomas med Daniel, Wenche og Aleksander i båten. Dave var med som reserve, men valgte ikke å seile, med at ungdommene seilte så bra som de gjorde.

Første dagen var fylt med masse god seiling over hele feltet og relativt god vind. Første regatta allerede greide laget å hente en spiker og fortsatte på en god vei etter det. På enden av dagen var teamet på en tredje plass, noe som var over alle forventninger.

Den andre dagen var fylt med mer krevende vindforhold og enorme vindskift. Etter litt uflaks på å velge den favoriserte siden av banen rykket Lillesand ned til en plass. Deretter ble det også straffepoeng med en ‘touch’ ved starten, som dyttet teamet enda mer ned på rankingen.  Litt skuffende for teamet som ville gjerne på pallen, men fortsatt veldig fornøyd med masse god seiling.

bilder Trond Teigen / Morten Jensen / Dave

Teamet og fikk en 5. plass på stevnet og overall 6. plass i eliteserien.  Dette er  en forbedring fra forrige stevne, noe teamet er selvfølgelig veldig fornøyd med.

Det var vel en veldig suksessfull helg og teamet gleder seg masse til neste stevne, som blir avholdt i Florø. Teamet håper å stille opp med det samme laget for å fortsette til den gode plassen de ligger an til å få.

 

WT

 

Ågerøya rundt 2021 – Årets fineste regatta!

created by dji camera

Tradisjon tro, arrangerer Lillesand Seilforening Ågerøya rundt 18. September.

 • Registrering foregår på klubbhuset på Kokkenes frem til Skippermøtet kl 11.00.
 • Starten går kl 12.00. Regattaen tar normalt 3-4timer.
 • Dersom det er mer enn 5 startende med rating over 0,9, vil vi dele inn i liten og stor klasse. Begge klasser starter samtidig.
 • Startavgift kr 200,- + 150,- per person som skal spise. Betales på VIPPS til vippsnummer 111572 eller kontonummer 2850.21.07323
 • Navn på skipper, båtnavn, båttype, rating samt ca antall deltakere på festen sendes på e-post til
  turoghav@lillesand-seilforening.no
 • Påmeldingsfrist torsdag 16/9 kl 12.00.
  Etteranmelding er mulig frem til kl 11.00 lørdag, men da er prisen 300,-
 • NB! Båter som vil seile uten spinnaker må melde seg på senest 96 timer før start
 • Vi oppfordrer alle til å laste ned og starte tracking av seilasen med appen RaceQS. Dette gir oss mulighet til å analysere de forskjellige taktiske valge på samlingen etter regatta.
 • Se vedlegg for seilingsbestemmelser

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [250.03 KB]

Etter regatta:

Etter endt regatta inviterer vi til oppsummering, premieutdeling og en god middag på seilbasen.

Gi beskjed ved påmelding hvor mange i båten som skal ha mat. Karin stiller på tradisjonelt vis med god mat.
Ta med egen drikke.

Tipper du?

Send SMS GRASROTANDELEN 892396272 til 60000

Har du Spillerkort? Norsk Tipping gir inntil 7% av spilleinnsatsen din til Lillesand Seilforening hvis du melder fra hos kommisjonæren, norsk tipping’s webside eller via SMS! Gjør det nå, mens du husker det. Hent frem mobiltelefonen du er registrert med hos tippekommisjonæren eller lån telefonen til onkel, tante, far eller mor som du vet at tipper og vil støtte oss. Send SMS GRASROTANDELEN 892396272 til 60000 Alternativt, si ifra hos kommisjonæren at du vil støtte Lillesand Seilforening

–Du kan lese mere om Grasrotandelen på Grasrotandelen.no.Red Rock Sailing team’s 1. stevnet i Norsk Seilsportsliga 2021

Denne gangen var det Eliteserie debuten for Lillesand Seilforening (øverste didvisjon)

Etter ett års pause på grunn av den globale pandemien ble årets første stevne i seilsportsligaen gjennomført i Sandefjord helgen 10. og 11. juli. Grunnet smittevernsregler har ikke RedRock teamet fått trent like mye som ønsket. Bortsett fra dette, leverte ungsomsteamet et bra resultat; med en 7. plass sammenlagt ligger teamet i den øvre halvdelen av resultatlisten. (resultatlistene viser en 8. plass, men feil med utstyr i første regatta vil si at teamet får godtgjørelse.)

Den første dagen var været dårlig og vindforholdene veldig skiftende. Med et fokkeskjøte som røk i første regatta, fikk ikke teamet fra Lillesand starten de hadde håpet på. Men en spiker (1. plass ) i tredje seilas viste at selv et ungt lag, har sjanse mot veteranene.

Den andre dagen begynte bedre, med mer vind og mer stabil vind enn dagen før og i tillegg skinte sola. Første regatta fikk laget dagens spiker, og fikk vist at når utstyret fungerer og vinden er mer forutsigbar, har de også mulighet til å hevde seg i feltet.

Laget gjorde en strålende innsats og burde være godt fornøyd med årets første stevne.  Med lettede restriksjoner kan laget også endelig begynne å trene jevnere med Melges 24 som står på Lillesand seilforening.

Alt i alt var helgen en suksess for alle lagene som deltok, og det ble nevnt på livesending at teamet fra Lillesand hadde overrasket flere enn kun teamet selv.

Neste stopp: Larvik 14.-15. august- stevne 2,  og teamet håper at mange LSF medlemmer skal følge med på live streaming seilsportsliga fcaebook side eller ta en tur opp til Larvik for å se direkte fra brygga!

AG.

Vinteropplag Kokkens 2021-2022

En fin sesong begynner å nærme seg slutten, og vi må igjen begynne å tenke på vinteropplag.

Også i år vil Lillesand Seilforening formidle vinteropplag for alle typer båter på Kokkenes på vegne av Lillesand kommune.

Vi har satt dato for fellesopptak til: 21. September og 30. September.
Ta kontakt med Kristen Flaa på tlf 915 63 655 så tidlig som mulig for å avtale tid til opptak

Opplaget er åpent for alle, både medlemmer og ikke medlemmer.
Det som er nytt i år er at vi må optimalisere bruken av arealet for større båter. Derfor blir minimumstørrelse for opplag satt til 20 fot, samt ingen båter på henger.

Skulle det vise seg å være ledig plass når store båter er plassert, kan det eventuelt fylles på med mindre båter etter avtale.

Se for mer info i meny båttopplag her på nettside

Mvh

Opplagsansvarlig LSF

opplag@lillesand-seilforening.no

LSF Sommer Seilskolen 2021 – ekstra uke

OBS bare noe plasser igjen

Grunnen stor påmelding og eksiterende venteliste for seilskole 2021 er vi glad å kunne annonsere at vi skal organisere en ekstra uke med seilskole. Dette blir siste uke før skolestart: uke 32.

Vi ønsker alle jenter og gutter fra 8 år og oppover til å være med på en deilig uke med seiling og masse andre aktiviteter i og rundt vannet.

Du trenger ikke å kunne seile fra før, men du må kunne svømme og være trygg i vannet.
Seilskole er fra mandag til og med fredag 09.00 – 16.00

Pris
2900,- NOK per deltaker/ uke
2600,- NOK ved medlemskap i LSF

Denne bildekrusellen krever javaskript.

For påmelding og spørsmål: Karin Mets,  Leder av Jollegruppa
mob. 95189662
seilskolen@lillesand-seilforening.no

 

Lillesands Sparebank Cup 2021 – Onsdagsregatta

Etter en noe amputert 2020 sesong, håper vi å kunne avvikle onsdagsregatta både vår og høst  nå i 2021.

Så sant smittevernsregler tillater det, vil første regatta bli avholdet 12. mai, og videre med følgende datoer:

 

Vår Høst
12. Mai 4. August
19. Mai 11. August
26. Mai 18. August
2. Juni 25. August
9. Juni 1. September
16. Juni 8. September
30. Juni 15. September

 

Banehefte 2021

 

Last ned Banehefte her

Vertskap til sommerkafe på Slåttholmen ønskes

Lillesand kommune og Midt Agder Friluftsråd søker etter vertskap til Slåttholmen i Lillesand fra uke 25 til og med uke 33. Lag og foreninger i Lillesand med frilufts relaterte aktiviteter oppfordres særlig til å søke om å bli vertskap.
Arbeidet er ulønnet, men de kan tilby en trivelig sommerjobb med mulighet for å feriere på en holme i Blindleias løp. Vertskap innebærer ansvar for å drive enkel sommerkafe i hytte øst. I tillegg må påregnes enkle driftsoppgaver som plenklipping, søppelhåndtering og tilsyn toalett og brygger. Mer info finnes her

Midt-Agder Friluftsråd

Er du medlem i LSF og synes du det virker interessant må du gjerne ta kontakt innen 30. April med:

Karin Mets på  jollegruppa@lillesand-seilforening.no

Sesongstart 2021 av Jollegruppa Lillesand Seilforening samt nybegynner kurs

Vi starte med trening i svømmehallen samt informasjon til foreldrene. Vi øve oss i førstehjelp og kullseilings trening samt svømming med redningsvest.

Trening i Lillesand svømmehallen (Møglestu): lørdag 24.04  : 14.30 – 17.30

Vanlig trening på Kokkenes: fra 27.04 hver tirsdag  17.00 – 19.00

OBS Pga av stor pågang er Sommerseilskole 2021 allerede fullbooket.

89056013_2668072966622273_3166159223851581440_o

Se Terminliste jollegruppa 2021 for alle aktiviteter

For mer informasjon og påmelding:

Karin Mets, leder Jollegruppa LSF
jollegruppa@lillesand-seilforening.no
tlf : 95189662

Bilder fra Ågerøya rundt 2020

Årets Ågerøya rundt ble en særdeles fin regatta!

Her er noen bilder fra passeringen av Justøybrua.
Nå gleder vi oss bare til neste sommer!

Lån av LSF utstyr til medlemmer

I forhold til COVID19 smittevern regler vil styre gjerne minne alle medlemmer på at all aktivitet på seilbase er i regi av LSF.

Det betyr at lån av utstyr ikke er mulig uten nærmere avtale med en av styret.

I tillegg vil vi understreke at , ved bruk av utstyr, man skal melde om utstyr ble skadet. Dette for å kunne reparere skade så fort som mulig samt ikke større skader kan oppstå.

Båtførerprøven hos Lillesand Seilforening – Lørdag 20. juni er full booket

Ønsker du å ta båtførerprøven i Lillesand?
Waypoint Maritime er på plass hos Lillesand Seilforening for å avholde en ekstra dagskurs til Båtførerprøven med tilhørende eksamen. Kurset arrangeres i samarbeid med oss i Lillesand Seilforening, og er åpent for alle. Du må ikke være medlem av Lillesand Seilforening for å delta.
Dato nedenfor er den som er tilgjengelig for LSF, men med færre personer per kurs enn vanlig pga COVID19 tiltak.
Mer informasjon angående retningslinjer for smittevernshensyn vil bli sendt ut i forkant av kursdagen. Er du forkjølet eller har andre luftveissymptomer må du holde deg hjemme til du har vært symptomfri i minst 1 dag før du deltar på kurs.
Praktisk info:

Sted: Lillesand Seilforenings klubbhus, Kokkenes 31, Lillesand.
Pris: Kr 1490,- per person + eksamensavgift til Båtførerregisteret
Klikk på dato du ønsker for linken til påmeldingen for dette kurset og registrer deg på båtførerregisteret.

Waypoint Maritime holder et lærerikt kurs med dyktige instruktører som har fokus på å formidle innholdet i læreplanen på en lett og forståelig måte. Felles går vi igjennom pensum, inkludert praktiske oppgaver i kart og navigasjon. Vi repeterer pensum til alle er klare for å ta en nettbasert eksamen på slutten av dagen.
Man vil få utdelt alt av nødvendig kursmateriell, samt et forberedende nettkurs ved påmelding. Kursleder vil gjøre sitt ypperste for å møte deltakernes behov underveis.
Vell møtt!

OBS. Kurset er full booket nå

Nyttårs Regatta i Grimstad

Lørdag 4. Januar stilte to Red Rock lag fra Lillesand Seilforening i Nyttårscup arrangert av Grimstad seilforening.

I et forrykende tempo, og i perfekt vær ble det avholdt 24 seilaser på 5,5 timer. Arrangementet gikk som smurt fra begynnelse til slutt, og jeg tror alle hadde en strålende dag på sjøen!

LSF’s senior lag endte på en akseptabel delt 8. plass, mens juniorene fikk en finfin 4. plass.
Vårt junior lag var også det yngste laget på vannet med en snittalder på 17, og kvinneandel på 50%!!

Vi takker alle som var med på å gjøre dette til en strålende forsmak på en flott seil-sesong!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foto: Ranveig Andersen

LSF Jollegruppa har fått stor gave fra LOS Fondet

Barna fra LSF Jollegruppa har fått tildelt et stor beløp fra LOS fondet som skal brukes til nytt utstyr. Vi er veldig glad for denne generøse julegave og takker LOS så mye!

(klikk på linken ->) Vinnere i desember 2019

Nok en gang har juryen gjennomgått mange gode søknader. LOS Fondet innvilger totalt 225.000 kroner i støtte til følgende lag, foreninger og enkeltpersoner for desember 2019:

60 000 kroner: Lillesand Seilforening – jollegruppaLIllesand Seilforening.JPGLillesand Seilforening er hovedvinner i tildelingen fra LOS Fondet i desember. De mottar 60 000 kroner som skal brukes til å kjøpe nye treningsseil, en ny Optimist-jolle, samt hjelmer til nybegynnere.Jollegruppa består av barn mellom 8 og 18 år som lærer å seile i alle typer vind og vær. Med slagordet Seiling for alle ønsker klubben å være tilgjengelig for alle som har lyst til å seile.  Alle barna får tildelt sin egen båt som de får ansvar for og må passe godt på gjennom hele sesongen.

Sommer 2019 – LSF Brett kurs

Brettgruppa holder normalt nybegynnerkurs i brettseiling hver vår. Dette er et kurs på 4-5 timer der deltakerne lærer det grunnleggende for å kunne bruke et seilbrett.

Etter store suksessen forrige gang gjentar brettgruppa:

 Innføringskurs i brettseiling, der man lærer det grunnleggende om å rigge og seile et seilbrett.

Kurset passer for voksne og ungdom fra ca 12år og oppover.

Tid: Torsdag 4. juli 2019, kl 17-21

Sted: Lillesand seilforening, Kokkenes 31

Pris: medlemmer 300,- ikke-medlemmer: 650,-

Kursholdere: Eivind Bjorå og Emil Evnum Påmelding:

Påmelding gjøres per epost til emil.evnum@gmail.com 

OBS: Begrenset antall plasser.
Utstyr: LSF stiller med brett og seil. Vi har også en del vester. Ta med egen våtdrakt.

Medlemer kan låne brett gratis etter endt av kursen

LSF klubb rabatter

Rabatt avtale Maritim Båtutstyr Krisitansand (Sørlandsparken,obs de har flyttet nærmere E18)

10% LSF Rabatt på alt innafor kategori seilutstyr

15% på seilklær

20% på alt av tauverk

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må registere seg ved å vise medlemskort i butikken (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. mars 2023

Rabatt avtale Seilert AS (Hasseltangen)

10% LSF Rabatt på materiell og timer for seilreperasjoner

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må registere seg ved å vise medlemskort (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. mars 2023

Kontakt Eilert Vierli på mob. 908 79 901

Rabatt avtale Padlespesialisten (Stoa ved rundkjøringen av brannstasjonen)

10% LSF Rabatt på alt utstyr i butikken, unntatt kajakk og SUP

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må vise medlemskort i butikken (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. mars 2023

Min idrett

Medlemsregistrering:

Alle som driver idrett i organisert form må ha en bruker profil på «min idrett» igjennom Norges Idrettsforbund. I den profilen kan du registrere deg i alle de idrettslag som du er medlem av.

Bruksanvisning

Åpne: minidrett.no

Velg: logg inn eller Ny bruker (registrer dine brukeropplysninger)

– Legg merke til at personnummer sjekkes, så du kan ikke ha flere profiler

Du har nå opprettet din «generelle profil»

VIKTIG:

– Her kan du også registrere familie

Systemet foreslår familiemedlemmer eller ikke

Du kan søke opp famile-medlemmer ved å legge inn epost-adressen deres

Registrer manuelt nytt familiemedlem

Se igjennom de andre alternativene og legg inn de data du ønsker

 Nå kommer det viktigste!

1.Finn menyen «medlemskap» (søk opp Lillesand Seilforening)

2. Alle medlemmer i LSF er i hovedgruppen «seiling». I tillegg kan man velge en eller flere undergrupper: Jolle, Kjølbåt, Brettseiling og SUP (Stand Up Paddle)

3.Skriv ut medlemskort

 

Bli medlem!

Pga av COVID19 situasjonen og smittefare er det for tiden dessverre bare mulig å låne utstyr fra klubben etter avtale med styret. Sammen gjelder for utleie av basen. Håper at alle medlemmer har forståelse for dette. Vi oppdaterer oss fortløpende om status og oppdaterer tiltakene når situasjonen endrer seg

mvh

Styret

Ved å være betalende medlem i Lillesand Seilforening er du medeier og bidragsyter til seilmiljøet rundt vår fine seilbase i Lillesand.

–          Du støtter aktiviteter for barn og unge med fokus på trygg og positiv bruk av sjø og natur

–          Du kan låne SUP-brett og seilbrett etter avtale

–          Du kan låne båter etter avtale

–          Du kan delta på kurs, regattaer, seilskole og andre arrangementer, og få medlemsrabatt

–          Du får en eksklusiv mulighet til å leie seilbasen til private arrangementer. (Forutsetter at du har vært medlem i minst 1 år)

–          Du får medlemsrabatt på vinteropplag på Kokkenes

–          Du får halv pris på medlemskap i Saltholmens venner

–          Du får medlemsrabatt hos utvalgte butikker

Satser:

Familie: 600,-
Voksen: 500,-
Junior: 250,-
Støtte: 300,-
Kursavgift jollegruppa m/leie av jolle:
(150,- i rabatt dersom du seiler egen jolle)
900,-
Treningsavgift Seilsportsliga 900,-
Deltakelse onsdagsregattaer tur og hav vår/høst: 300,-

Du kan melde deg inn på linken Bli Medlem

 

 

Spørsmål? kontakt medlems administrator Torgrim Andersen.

medlem@lillesand-seilforening.no /975 59 347