Bilder fra Ågerøya rundt 2020

Årets Ågerøya rundt ble en særdeles fin regatta!

Her er noen bilder fra passeringen av Justøybrua.
Nå gleder vi oss bare til neste sommer!

Tipper du?

Send SMS GRASROTANDELEN 892396272 til 60000

Har du Spillerkort? Norsk Tipping gir inntil 7% av spilleinnsatsen din til Lillesand Seilforening hvis du melder fra hos kommisjonæren, norsk tipping’s webside eller via SMS! Gjør det nå, mens du husker det. Hent frem mobiltelefonen du er registrert med hos tippekommisjonæren eller lån telefonen til onkel, tante, far eller mor som du vet at tipper og vil støtte oss. Send SMS GRASROTANDELEN 892396272 til 60000 Alternativt, si ifra hos kommisjonæren at du vil støtte Lillesand Seilforening

–Du kan lese mere om Grasrotandelen på Grasrotandelen.no.

Lån av LSF utstyr til medlemmer

I forhold til COVID19 smittevern regler vil styre gjerne minne alle medlemmer på at all aktivitet på seilbase er i regi av LSF.

Det betyr at lån av utstyr ikke er mulig uten nærmere avtale med en av styret.

I tillegg vil vi understreke at , ved bruk av utstyr, man skal melde om utstyr ble skadet. Dette for å kunne reparere skade så fort som mulig samt ikke større skader kan oppstå.

Norges Seilforbunds koronavettregler for seilere oppdatering 30/05/20

Norges Seilforbunds smittevernsveileding for seiling (Les hele posten her)  

Idrettens generelle veileder: «Smittevern for idrett» er den gjeldende hovedveilederen som «Smittevernsveiledning for seiling» er basert på. Den kan leses i sin helhet her.

De tre hovedprinsippene for å bremse smittespredning er:

 1. Syke personer skal holde seg hjemme
 2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
 3. Holde minst 1 meters avstand og redusere kontakt mellom personer

Nedenstående retningslinjer gjelder for arrangementer og aktiviteter for seilforeninger og klasseklubber tilknyttet Norges Seilforbund:

DELTAGELSE I ARRANGEMENTER

 1. Regattaer kan arrangeres i klasser for enmannsjoller, singlehanded-seiling i kjølbåter, samt for tomannsjoller for seilere under 20 år: Likeledes kan regattaer avholdes i doublehanded i storbåt der det er rom for å holde en meters avstand, og i klasser for personer fra samme husstand. I tillegg kan lokale kveldsarrangementer (ie – tirsdags -onsdagsseilas) med opptil 3 personer i kjølbåt arranges. For andre klasser kan det ikke arrangeres regattaer.
 2. Regattaer kan arrangeres for inntil 50 personer.
 3. Med inntil 50 personer menes deltakere, tilskuere, foresatte, søsken og andre som er tilstede uten å ha oppgaver knyttet til gjennomføringen av arrangementet. De som står for gjennomføringen av arrangementet, omfattes ikke i denne tellingen.
 4. Det tillates ikke aktiviteter som medfører større mobilitet og blanding av deltakere på tvers av geografiske områder.
 5. Arrangøren skal ha oversikt over alle deltagere og medarbeidere i arrangementet. Dette for å lette arbeidet med eventuell smittesporing.

DELTAGELSE PÅ TRENING

 1. Trening kan arrangeres for de samme gruppene som kan seile regatta, pluss for inntil tre personer i alle typer kjølbåter.
 2. Treningsgrupper skal ikke overstige 20 personer. Er det flere enn 20 seilere som skal trene, skal det på forhånd være avtalt en oppdeling i flere treningsgrupper.

VEIEN VIDERE

Norges Seilforbund er i løpende dialog med ansvarlige myndigheter og Norges Idrettsforbund når det gjelder utviklingen og forståelsen av regler, veiledere og retningslinjer knyttet til smittefaren for Covid-19. Inntil videre gjelder ovenstående retningslinjer for seiling. Dersom det viser seg at retningslinjene ikke overholdes eller om det kommer innskjerpelser eller lettelser fra overordnede organer, kan denne veiledningen bli endret på kort varsel.

NSFs arbeider også løpende med å se på muligheter for å gjennomføre norgesmesterskap, norgescuper, seilsportsliga og andre større arrangementer i år.

Les mer i NIF’s veilederen og NIF’s generele retningslinjer

Båtførerprøven hos Lillesand Seilforening – Lørdag 20. juni er full booket

Ønsker du å ta båtførerprøven i Lillesand?
Waypoint Maritime er på plass hos Lillesand Seilforening for å avholde en ekstra dagskurs til Båtførerprøven med tilhørende eksamen. Kurset arrangeres i samarbeid med oss i Lillesand Seilforening, og er åpent for alle. Du må ikke være medlem av Lillesand Seilforening for å delta.
Dato nedenfor er den som er tilgjengelig for LSF, men med færre personer per kurs enn vanlig pga COVID19 tiltak.
Mer informasjon angående retningslinjer for smittevernshensyn vil bli sendt ut i forkant av kursdagen. Er du forkjølet eller har andre luftveissymptomer må du holde deg hjemme til du har vært symptomfri i minst 1 dag før du deltar på kurs.
Praktisk info:

Sted: Lillesand Seilforenings klubbhus, Kokkenes 31, Lillesand.
Pris: Kr 1490,- per person + eksamensavgift til Båtførerregisteret
Klikk på dato du ønsker for linken til påmeldingen for dette kurset og registrer deg på båtførerregisteret.

Waypoint Maritime holder et lærerikt kurs med dyktige instruktører som har fokus på å formidle innholdet i læreplanen på en lett og forståelig måte. Felles går vi igjennom pensum, inkludert praktiske oppgaver i kart og navigasjon. Vi repeterer pensum til alle er klare for å ta en nettbasert eksamen på slutten av dagen.
Man vil få utdelt alt av nødvendig kursmateriell, samt et forberedende nettkurs ved påmelding. Kursleder vil gjøre sitt ypperste for å møte deltakernes behov underveis.
Vell møtt!

OBS. Kurset er full booket nå

Sesongstart 2020 av Jollegruppa Lillesand Seilforening samt nybegynner kurs – utsatt

Dessverre er vi nødt til å utsette oppstart av jollegruppa pga COVID 19.
Vi kommer med mer informasjon så fort det blir klart når vi kan treffes igjen.
Avhengig når dette blir treffes vi i svømmehallen eller vi tar det ute på Kokkenes.
Det er kjedelig men det beste for alle! Pass godt på hverandre og håper vi sees snart
Store seilerklem, Karin

Vi starte med trening i svømmehallen samt informasjon til foreldrene. Også blir det førstehjelp og kullseilings trening.

Trening i Lillesand svømmehallen (Møglestu): lørdag 18.04  : 14.30 – 17.30

Vanlig trening på Kokkenes: fra 21.04 hver tirsdag  17.00 – 19.00

89056013_2668072966622273_3166159223851581440_o

Se Terminliste jollegruppa 2020 for alle aktiviteter

For mer informasjon og påmelding:

Karin Mets, leder Jollegruppa LSF
jollegruppa@lillesand-seilforening.no
tlf : 95189662

Nyttårs Regatta i Grimstad

Lørdag 4. Januar stilte to Red Rock lag fra Lillesand Seilforening i Nyttårscup arrangert av Grimstad seilforening.

I et forrykende tempo, og i perfekt vær ble det avholdt 24 seilaser på 5,5 timer. Arrangementet gikk som smurt fra begynnelse til slutt, og jeg tror alle hadde en strålende dag på sjøen!

LSF’s senior lag endte på en akseptabel delt 8. plass, mens juniorene fikk en finfin 4. plass.
Vårt junior lag var også det yngste laget på vannet med en snittalder på 17, og kvinneandel på 50%!!

Vi takker alle som var med på å gjøre dette til en strålende forsmak på en flott seil-sesong!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foto: Ranveig Andersen

LSF Jollegruppa har fått stor gave fra LOS Fondet

Barna fra LSF Jollegruppa har fått tildelt et stor beløp fra LOS fondet som skal brukes til nytt utstyr. Vi er veldig glad for denne generøse julegave og takker LOS så mye!

(klikk på linken ->) Vinnere i desember 2019

Nok en gang har juryen gjennomgått mange gode søknader. LOS Fondet innvilger totalt 225.000 kroner i støtte til følgende lag, foreninger og enkeltpersoner for desember 2019:

60 000 kroner: Lillesand Seilforening – jollegruppaLIllesand Seilforening.JPGLillesand Seilforening er hovedvinner i tildelingen fra LOS Fondet i desember. De mottar 60 000 kroner som skal brukes til å kjøpe nye treningsseil, en ny Optimist-jolle, samt hjelmer til nybegynnere.Jollegruppa består av barn mellom 8 og 18 år som lærer å seile i alle typer vind og vær. Med slagordet Seiling for alle ønsker klubben å være tilgjengelig for alle som har lyst til å seile.  Alle barna får tildelt sin egen båt som de får ansvar for og må passe godt på gjennom hele sesongen.

LSF – Red Rock sailing team i 2019

I 2019 har Lillesand Seilforening satset for det første gang på seilsportsligaen. Selv om dette var helt nytt, har det vært et veldig vellykket år. Vi har fått stor hjelp av våre sponsorer Red Rock AS, som var SSL team hovedsponsor siden februar, sammen med Lillesand Sparebank og Flaa Kran og Transport til å få vårt helt egen Melges 24 som treningsbåt. Den er likt en J70 og godt utgangpunkt for trening. Følgene ble Lillesands seilsportsliga team dannet. Melgesen var i utgangspunktet ‘bare’ en treningsbåt, men det er ikke saken lenger. Teamet har nå også vært med i ulike regattaer i denne båten, blant annet Melges NM. I teamet har vi mange forskjellige seilere med erfaring fra forskjellige båter. De fleste hadde aldri seilt denne type båt før. Det er et interessant utgangspunkt, men etter en sesong trening og konkurranse seiling går det ekstremt bra.

Den første regattaen som ble seilt av Lillesands SSL team var en sørlandscup i Melges. Dette ble arrangert av Grimstad seilforening, på utsiden av gjestehavnen. Banene var relativt korte, og det ble seilt mange. Dette var en veldig god trening for grunnstrukturen til teamet, og ga oss et godt utgangspunkt til kvalifiseringen til seilsportsligaen. Denne gangen var Helle Øren-Svensen, Wenche Talloen, Nicolai Andersen, Thor Bylund, Daniel Hansen og Thomas Frigstad.

 

 

 

 

 

 

Nå kom dagen, vi skulle kvalifisere oss. Dette skjedde i Sandefjord samtidig som J70 Youth Champions League. Teamet bestod av Aleksander Gauslaa, Thomas Frigstad, Wenche Talloen og Daniel Hansen. Vi ble veldig positivt overasket over resultatene. Første dag lå vi på en 1. plass i vår regatta og en 2. av alle sammen. Vi holdt ikke disse plasseringene andre dagen, men fikk tilslutt 2. i vår regatta og 4. av alle sammen. Som er ganske imponerende for første gangs lag og vi kvalifiserte oss til seilsportsligaen 1. divisjon.

 

 

 

 

 

 

Det første stevnet i SSL var i Oslo på Aker brygge. Her deltok Thomas Frigstad, Helle Øren-Svensen, Thor Bylund, Daniel Hansen og Aleksander Gauslaa. Det var litt tekniske problemer med tracking systemet, men heldigvis ordnett det seg tilslutt. Vi fikk en 6. plass som var veldig bra, og vi så at vi måtte forbedre oss i noen felter.

 

 

 

 

 

 

 

Det andre stevnet var på Hankø. Det var lenge planlagt at banen skulle være ute på havet, men på grund av mye vær og vind ble det inne på trange Hankøsundet istedenfor. Vi får bare håpe at neste år bli det på åpent hav. Denne gangen var Dave Talloen, Wenche Talloen, Nicolai Andersen og Thomas Frigstad med. Vi hadde aldri seilt i så mye vind før, og det var ikke lov å seile med gennakere på lensen for sikkerhetens skyld. Det var litt synd selvfølgelig, men fortsatt en suksessfull dag. Andre dag var det litt roligere, og vi fikk til mer taktisk seiling. Tilslutt endte vi med en 7. plass. Fornøyde, men sikkert plass for forbedring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tredje stevnet ble arrangert i Arendal. Vi skulle egentlig starte tidlig på lørdagen, men på grund av vær og vind ble det utsatt noen timer. Det var nødvendig fordi vinden lag stabilt på 30 knop.

I Arendal stilte Ove Bessesen, Thomas Frigstad (lørdag), Aleksander Gauslaa (søndag), Helle Øren-Svensen, Daniel Hansen og Wenche Talloen. Lørdagen var en relativt dårlig dag, men heldigvis på søndagen greide vi å seile oss opp. Vi endte med en 6. plass her også.

 

 

 

 

Nå var det på tide med litt Melges igjen, så vi stilte på NM som var i Askøy. Her besto teamet av Wenche Talloen, Aleksander Gauslaa, Thomas Frigstad, August Austefjord (GSF og LSF trener) og Lars Nicolay Løvdal (GSF). Det var en veldig fin tur, men det oppsto litt problemer på vannet. Første dagen var dessverre fylt med masse skader over hele feltet pga mye vind. Været var igjen ikke på vår side, og det var kraftig storm på lørdag. Seilasen måtte avlyses. På søndag var det fortsatt veldig mye vind, men det ble regatta. Det var en veldig god erfaring og vi lærte mye av å seile med de beste.  Vi var fornøyde, selv om resultatene ikke var på toppen.

Det siste og det mest spennende stevnet var i Trondheim. Dette stevne avgjorde om vi skulle komme til eliteserien eller ikke. Her stilte Ove Bessesen, Thor Bylund, Thomas Frigstad og Aleksander Gauslaa. På lørdag var det relativt lite vind og mye venting. Heldigvis gikk seilingen veldig bra. De tre første plassene var veldig sikre, men 4 plassen sto åpen og ble kjempet om av fire foreninger. Siste regatta hadde veldig mye å si, og heldigvis endte vi opp med 4. plassen. Dermed rykket vi opp til Eliteserien, og vi var selvfølgelig veldig fornøyd med det.

Nå er seilsesongen over for i år. Vi vil gjerne takke alle sponsorene våre for at de gjorde dette mulig. Vi håper at vi kan holde oss i Eliteserien neste år og gjøre det bedre i Melges NM (med litt mindre vind).

NM 2020 blir arrangert i Arendal og Seilsportsligaen 2020 blir arrangert i Molde, Hankø, Arendal og Florø.

Les alt om Norsk Seilsportsliga 2019 i race report

 

Sommer 2019 – LSF Brett kurs

Brettgruppa holder normalt nybegynnerkurs i brettseiling hver vår. Dette er et kurs på 4-5 timer der deltakerne lærer det grunnleggende for å kunne bruke et seilbrett.

Etter store suksessen forrige gang gjentar brettgruppa:

 Innføringskurs i brettseiling, der man lærer det grunnleggende om å rigge og seile et seilbrett.

Kurset passer for voksne og ungdom fra ca 12år og oppover.

Tid: Torsdag 4. juli 2019, kl 17-21

Sted: Lillesand seilforening, Kokkenes 31

Pris: medlemmer 300,- ikke-medlemmer: 650,-

Kursholdere: Eivind Bjorå og Emil Evnum Påmelding:

Påmelding gjøres per epost til emil.evnum@gmail.com 

OBS: Begrenset antall plasser.
Utstyr: LSF stiller med brett og seil. Vi har også en del vester. Ta med egen våtdrakt.

Medlemer kan låne brett gratis etter endt av kursen

Red Rock Sailing Team i Seilsportsliga 2019

Fire LSF junior seilere kvalifiserte seg siste helg i Sandefjord for Seilsportsliga 1. Divisjon 2019.

Vi gleder oss til å følge LSF-Red Rock Sailing team som nå skal delta i 4 stevner i 2019. Startfeltet er satt sammen av noen av norges beste seilere som representerer seilforeninger fra hele Norge.

Stevne Eliteserien & 1.divisjon
# 1 -Oslo 9.–10. juni
# 2 -Hankø 22.- 23. juni
# 3 -Arendal 17. – 18. august
# 4 -Trondhjem 7. – 8. september

Sesongstart 2019 av Jollegruppa Lillesand Seilforening samt nybegynner kurs.

Lørdag 30.03.2018 starter vi i Lillesand Seilforening med Jollegruppa igjen. Da åpner vi også for nybegynnere! Kurset passer for jenter og gutter i alderen 8 til 14 år. Men også eldre barn er velkommen, vi finner en båt som akkurat skal passe til deg! Alle kan komme for å prøve seg i svømmehallen, du trenger ikke være medlem av seileklubben! Bare kom og bli med!

Første lørdag skal vi starte med trening i svømmehallen samt informasjon til foreldrene. Lørdag etterpå blir det førstehjelp og kullseilings trening.

Trening i Lillesand svømmehallen (Møglestu): lørdag 30.03 og lørdag 06.04  : 14.30 – 16.30

Vanlig trening på Kokkenes: fra 30.04 (etter påske) hver tirsdag  17.00 – 19.00

Se Terminliste jollegruppa 2019

For mer informasjon og påmelding:

Karin Mets, leder Jollegruppa LSF
jollegruppa@lillesand-seilforening.no
tlf : 95189662

LSF klubb rabatter

Rabatt avtale Maritim Båtutstyr

10% LSF Rabatt på alt innafor kategori seilutstyr

15% på seilklær

20% på alt av tauverk

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må registere seg ved å vise medlemskort i butikken (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. mars 2021

Rabatt avtale Seilert AS 

10% LSF Rabatt på materiell og timer for seilreperasjoner

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må registere seg ved å vise medlemskort (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. september 2019

Kontakt Eilert Vierli på mob. 908 79 901

Rabatt avtale Paddlespesialisten

10% LSF Rabatt på alt utsytr i butikken, untatt kajakk og SUP

 • Disse rabattene kan ikke kombineres med andre rabatter
 • Medlemmene må vise medlemskort i butikken (hent den på minidrett.no )
 • Rabattene er personlige! og ved misbruk kan den tas bort
 • Rabatt avtale gjelder til 1. september 2019

Min idrett

Medlemsregistrering:

Alle som driver idrett i organisert form må ha en bruker profil på «min idrett» igjennom Norges Idrettsforbund. I den profilen kan du registrere deg i alle de idrettslag som du er medlem av.

Bruksanvisning

Åpne: minidrett.no

Velg: logg inn eller Ny bruker (registrer dine brukeropplysninger)

– Legg merke til at personnummer sjekkes, så du kan ikke ha flere profiler

Du har nå opprettet din «generelle profil»

VIKTIG:

– Her kan du også registrere familie

Systemet foreslår familiemedlemmer eller ikke

Du kan søke opp famile-medlemmer ved å legge inn epost-adressen deres

Registrer manuelt nytt familiemedlem

Se igjennom de andre alternativene og legg inn de data du ønsker

 Nå kommer det viktigste!

1.Finn menyen «medlemskap» (søk opp Lillesand Seilforening)

2. Alle medlemmer i LSF er i hovedgruppen «seiling». I tillegg kan man velge en eller flere undergrupper: Jolle, Kjølbåt, Brettseiling og SUP (Stand Up Paddle)

3.Skriv ut medlemskort

 

Bli medlem!

Pga av COVID19 situasjonen og smittefare er det for tiden dessverre bare mulig å låne utstyr fra klubben etter avtale med styret. Sammen gjelder for utleie av basen. Håper at alle medlemmer har forståelse for dette. Vi oppdaterer oss fortløpende om status og oppdaterer tiltakene når situasjonen endrer seg

mvh

Styret

Ved å være betalende medlem i Lillesand Seilforening er du medeier og bidragsyter til seilmiljøet rundt vår fine seilbase i Lillesand.

–          Du støtter aktiviteter for barn og unge med fokus på trygg og positiv bruk av sjø og natur

–          Du kan låne SUP-brett og seilbrett etter avtale

–          Du kan låne båter etter avtale

–          Du kan delta på kurs, regattaer, seilskole og andre arrangementer, og få medlemsrabatt

–          Du får en eksklusiv mulighet til å leie seilbasen til private arrangementer. (Forutsetter at du har vært medlem i minst 1 år)

–          Du får medlemsrabatt på vinteropplag på Kokkenes

–          Du får halv pris på medlemskap i Saltholmens venner

–          Du får medlemsrabatt hos utvalgte butikker

Satser:

Familie: 600,-
Voksen: 500,-
Junior: 250,-
Støtte: 300,-
Kursavgift jollegruppa m/leie av jolle:
(150,- i rabatt dersom du seiler egen jolle)
900,-
Treningsavgift Seilsportsliga 900,-
Deltakelse onsdagsregattaer tur og hav vår/høst: 300,-

Du kan melde deg inn på linken Bli Medlem

 

 

Spørsmål? kontakt medlems administrator Torgrim Andersen.

medlem@lillesand-seilforening.no /975 59 347

 

Lik oss på Facebook!

Vår hjemmeside holdes løpende oppdatert med informasjon og resultater, men vi deler mye mer bilder og resultater på vår Facebook side. Her er det også mulig å diskutere ulike temaer eller hanke inn nye mannskaper. Det er ikke nødvendig med en facebook konto for å lese informasjon.